Fylkesutvalget gir 1 million kroner ekstra til Vinstra Motorsportarena.

Det ble klart under Fylkesutvalgets møte mandag.

Vesentlig mindre

Fylkeskommunen har tidligere støttet anlegget med 1,5 millioner kroner.

- Men nå er det nødvendig med mer penger fordi den kommunale støtten er vesentlig lavere enn først forventet, skriver Oppland fylkeskommune på sine hjemmesider.

I den opprinnelige finansieringsplanen var det regnet med 9,5 millioner kroner fra Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Sel kommuner i samarbeid med fylkeskommunen. Hittil er det bare Nord-Fron som har fulgt opp med 1,9 millioner kronersvedtak, mens Sør-Fron og Ringebu har vedtatt støtte på 500 000 kroner hver. Sel har vedtak på 250 000 kroner.

Interkommunalt samarbeid?

- For å bli Norges mest komplette motorsportarena og kunne søke om spillemidler oppfordrer fylkesutvalget klubben til å jobbe videre med fraværet av sponsormidler samt se på mulighet for interkommunalt samarbeid, noe som lå til grunn ved forrige søknadsrunde, heter det videre i pressemeldingen fra fylkeskommunen.

- Anlegget begynner å ta form. Det er gjort et voldsomt arbeid lokalt, men det mangler kommunal finansiering.  Nå oppfordrer vi nabokommunene, til å se på hvordan vi i felleskap kan løfte dette godt nok, sa Ivar Odnes (Sp).