I helga er det duka for årets Rondaståk på Kvamsfjellet. På scenen leveres det musikk av beste kvalitet, der noen av Norges beste band gjennom tidene skaper historie med å dele scene for første gang.

Festivalen er utsolgt, det ventes 5000 festivalklare folk til Rondablikk, og et stort frivillig korps gjør seg klare til å gjøre helga til en god opplevelse for de besøkende.

Det skal leveres kvalitet både på og utenfor scenen.

Skala av typiske dølauttrykk

– Vi skal levere en pakke, en stemning som folk skal ta med seg når de drar fra festivalen. Den skal være både mental og fysisk. Vi holder tross alt til i noen fantastisk vakre omgivelser, som vi må benytte oss av, sier Goro Ragnarsdotter Rykhus.

Hun er én av dem som skal servere pakken, som i stor grad dreier seg om å nyte omgivelsene i fjellheimen. I år kan festivalpublikummet velge i flere aktiviteter enn tidligere og få med seg nye opplevelser fra fjellheimen.

– Vi har laget et folkelig program, som ikke er supersportslig. Det skal være noe alle kan delta på, uansett hvilken form en er i. Rondaståk er festivalen der en verken trenger å være spesielt musikalsk, sprek eller sporty for å delta på, slår Rykhus fast.

Les hele saken i papirutgaven av Dølen torsdag 16. juni. Abonnere på Dølen? Klikk her!

Fra fjorårets Rondaståk. Foto: Guro Vollen